Menu niedzielne w CIMARRON


Menu niedzielne w CIMARRON

SAŁATKI

Sałatka grecka
Sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, oliwki, ser feta, oliwa z oliwek, grzanka – 18 zł

Sałatka z tuńczykiem
Sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, cebula, tuńczyk, jajko, oliwa, grzanka – 21 zł

ZUPY

Kremowa zupa z borowików. Udekorowana słodką śmietaną – 12 zł

Kremowa zupa cebulowa  Zaprawiana białym winem podana z parmezanem – 8 zł

Rosół z przybraniem – 7 zł

RYBY

Łosoś stek z pieca w/g wagi cena 100 g – 18 zł

DANIA Z DROBIU

Filet z kurczaka grillowany – 19 zł

Pierś kurczaka panierowana – 20 zł

Udko z kaczki
Marynowane w czerwonym winie – 26 zł

DANIA Z WIEPRZOWINY

Rolada wieprzowa w sosie – 22 zł

Polędwiczki wieprzowe  Utopione w sosie śmietanowym z leśnymi grzybami – 27 zł

Kotlet schabowy panierowany z kością – 19 zł

Sakiewka wodza CHEROKEE Schab roztrzaskany, w panierce, nadziewany mazzarelą, pieczarkami, szynką parmeńską i tartym serem – 28 zł

Z WOŁOWINY

Rolada wołowa w sosie – 25 zł

Stek z polędwicy wołowej

Z grillowanymi warzywami – 48 zł 

Z sosem gorgonzola – 52 zł 

Antrykot
Stek wołowy dojrzewający – 42 zł

Pierogi nadziewane polską gęsiną Lepione w naszej restauracji, otulone sosem śmietanowym z leśnymi grzybami  – 26 zł

ZESTAWY OBIADOWE

Rolada wieprzowa
Z sosem, kluskami i niebieską kapustą – 32 zł

Polędwiczki wieprzowe
W sosie śmietanowym, z grzybami leśnymi, kluskami i niebieską kapustą – 36 zł

Filet z kurczaka
Panierowany, z frytkami i surówką do wyboru – 28 zł