Menu niedzielne w CIMARRON

SAŁATKI
Sałatka grecka
Sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, oliwki, ser feta, oliwa z oliwek, grzanka – 18 zł
Sałatka z tuńczykiem
Sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, cebula, tuńczyk, jajko, oliwa, grzanka – 21 zł
ZUPY
Kremowa zupa z borowików. Udekorowana słodką śmietaną – 12 zł
Kremowa zupa cebulowa Zaprawiana białym winem podana z parmezanem – 8 zł
Rosół z przybraniem – 7 zł
RYBY
Łosoś stek z pieca w/g wagi cena 100 g – 18 zł
DANIA Z DROBIU
Filet z kurczaka grillowany – 19 zł
Pierś kurczaka panierowana – 20 zł
Udko z kaczki
Marynowane w czerwonym winie – 26 zł
DANIA Z WIEPRZOWINY
Rolada wieprzowa w sosie – 22 zł
Polędwiczki wieprzowe Utopione w sosie śmietanowym z leśnymi grzybami – 27 zł
Kotlet schabowy panierowany z kością – 19 zł
Sakiewka wodza CHEROKEE Schab roztrzaskany, w panierce, nadziewany mazzarelą, pieczarkami, szynką parmeńską i tartym serem – 28 zł
Z WOŁOWINY
Rolada wołowa w sosie – 25 zł
Stek z polędwicy wołowej
Z grillowanymi warzywami – 48 zł
Z sosem gorgonzola – 52 zł
Antrykot
Stek wołowy dojrzewający – 42 zł
Pierogi nadziewane polską gęsiną Lepione w naszej restauracji, otulone sosem śmietanowym z leśnymi grzybami – 26 zł
ZESTAWY OBIADOWE
Rolada wieprzowa
Z sosem, kluskami i niebieską kapustą – 32 zł
Polędwiczki wieprzowe
W sosie śmietanowym, z grzybami leśnymi, kluskami i niebieską kapustą – 36 zł
Filet z kurczaka
Panierowany, z frytkami i surówką do wyboru – 28 zł